خودرو برقی

خودروی برقی یا خودروی الکتریکی (به انگلیسی: Electric vehicle) به خودرویی گفته می‌شود که از باتری ‌های قابل شارژ به عنوان منبع انرژی، و از موتور الکتریکی به عنوان نیروی محرکه استفاده می‌کند.
اولین خودروهای برقی عملی در دهه ۱۸۸۰ معرفی شدند. تولید این‌گونه خودروها با تولید انبوه خودروهای موتور احتراقی ارزان‌، دچار افت شدید گردید. در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی با وقوع بحران انرژی مجدداً خودروی برقی مورد توجه قرار گرفت ولی این علاقه‌مندی سبب تولید انبوه و ایجاد بازار رقابتی نشد.
از سال ۲۰۰۸ میلادی با توجه به پیشرفت فناوری باطری ماشین ‌ها، نگرانی‌ها در خصوص قیمت نفت و نیاز به کاهش گازهای گلخانه‌ای انقلابی اساسی در تولید خودروهای برقی صورت گرفته‌است.
از مزایای خودروی برقی نسبت به خودروی احتراقی می‌توان به کاهش قابل ملاحظه آلودگی هوای محلیکاهش گازهای گلخانه‌ای و کاهش وابستگی به نفت اشاره کرد. تعداد زیادی از کشورها و دولت‌های مربوطه به منظور ترویج و گسترش بازار خودروهای برقی از انگیزاننده‌های دولتی برای خودروهای برقی استفاده می‌کنند.
در مقایسه با خودروهای احتراق داخلی، خودروهای برقی کم صداتر هستند و هیچ گونه آلودگی خروجی از اگزوز ندارند.

پیوندها
  • ۰
  • ۰

 

 

مپ سنسور (MAP : Manifold Absolute Pressure Sensor) سنسور فشار مطلق منیفولد هوا خودرو، قطعه‌ای است که به عنوان سنسور کنترل الکتریکی موتور به صورت مستقیم به ECU و قسمت ورودی هوای موتور خودرو متصل می‌شود. این قطعه الکتریکی، وظیفه ارائه گزارش مقدار هوای مکش شده توسط پیشرانه به کامپیوتر خودرو را بر عهده دارد و با سنجش چگالی هوای مکش شده در منیفولد، میزان فشار بر موتور مشخص شده و با توجه به آن، میزان سوخت مورد نیاز برای هر سیلندر جهت احتراق مطلوب و کامل تعیین خواهد شد.

حال ECU اطلاعات دریافتی از سنسور مپ خودرو را با آیتم‌هایی چون شرایط آب و هوایی، شرایط جاده، سرعت و … هماهنگ کرده و بر اساس این موارد، دریچه ورودی هوا را مدیریت می‌کند. به‌طور کلی نحوه عملکرد مپ سنسور بدین صورت است که فشار هوای ورودی به دریچه را در هر لحظه محاسبه و برای کامپیوتر خودرو ارسال می‌کند؛ بنابراین اگر سنسور مپ به درستی کار نکند، خودرو از کار خواهد افتاد؛ زیرا ECU خودرو بدون اطلاعات سنسور مپ خودرو، توانایی محاسبه میزان دقیق فشار هوا به داخل موتور را ندارد..

مپ سنسور کجا نصب شده و چه وضیفه ای دارد؟

مپ سنسور با نصب در مجرای ورودی هوا به پیشرانه خودرو، فشار هوای وارد شده به دریچه ورودی را برای هر لحظه محاسبه و برای ECU ارسال می‌کند. ECU اطلاعات دریافتی از مپ سنسور را با آیتم‌هایی چون شرایط جاده، آب و هوا، سرعت حرکت و مواردی مانند اینها هماهنگ می‌کند و بر اساس آنها به مدیریت دریچه ورود هوا می‌پردازد.

یکی از دلایلی که وقتی پدال گاز را می‌فشارید هوای بیشتری وارد موتور خودرو می‌شود همین سنسور فشار منیفولد هوا و اطلاعات ارسالی از سوی آن به کامپیوتر خودروست. البته دقت کنید که عملکرد این قطعه در خودروهای مجهز به توربوشارژر و سوپرشارژر پیچیدگی‌های بیشتری دارد. زیرا هنگامی که توربو در حال ایجاد بوست است ممکن است فشار داخل منیفولد مثبت باشد اما مپ سنسور اهمیتی به آن نمی‌دهد زیرا تنها قدر مطلق فشار را اندازه می‌گیرد.

 

عیب یابی مپ سنسور

مشکلات فراوانی در اثر خرابی یا معیوب بودن مپ سنسور ممکن است برای خودرو پیش بیاید که در ذیل به برخی از آن ها اشاره خواهیم نمود.

  • ریپ زدن و سه کار کردن خودرو
  • لرزش خودرو در حالت های نرمال
  • دوده گرفتن سر شمع ها
  • کاهش قدرت موتور به صورت ناگهانی
  • افزایش مصرف سوخت

 

 

باتری کار سامانه فروش آنلاین باطری ماشین

  • ۰۰/۰۴/۲۰
  • زهره حبیبی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی