خودرو برقی

خودروی برقی یا خودروی الکتریکی (به انگلیسی: Electric vehicle) به خودرویی گفته می‌شود که از باتری ‌های قابل شارژ به عنوان منبع انرژی، و از موتور الکتریکی به عنوان نیروی محرکه استفاده می‌کند.
اولین خودروهای برقی عملی در دهه ۱۸۸۰ معرفی شدند. تولید این‌گونه خودروها با تولید انبوه خودروهای موتور احتراقی ارزان‌، دچار افت شدید گردید. در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی با وقوع بحران انرژی مجدداً خودروی برقی مورد توجه قرار گرفت ولی این علاقه‌مندی سبب تولید انبوه و ایجاد بازار رقابتی نشد.
از سال ۲۰۰۸ میلادی با توجه به پیشرفت فناوری باطری ماشین ‌ها، نگرانی‌ها در خصوص قیمت نفت و نیاز به کاهش گازهای گلخانه‌ای انقلابی اساسی در تولید خودروهای برقی صورت گرفته‌است.
از مزایای خودروی برقی نسبت به خودروی احتراقی می‌توان به کاهش قابل ملاحظه آلودگی هوای محلیکاهش گازهای گلخانه‌ای و کاهش وابستگی به نفت اشاره کرد. تعداد زیادی از کشورها و دولت‌های مربوطه به منظور ترویج و گسترش بازار خودروهای برقی از انگیزاننده‌های دولتی برای خودروهای برقی استفاده می‌کنند.
در مقایسه با خودروهای احتراق داخلی، خودروهای برقی کم صداتر هستند و هیچ گونه آلودگی خروجی از اگزوز ندارند.

پیوندها
  • ۰
  • ۰

هر وسیله برقی و الکترونیکی نیاز به نگه داری و رسیدگی دارد و بی شک مناسب ترین روش برای نگه داری خودرو پیگیری برنامه سرویس کمپانی ماشین است.

در این مطلب برخی نکات مهم را به شما عزیزان خواهیم گفت.

 

چند نکته راجب نگه داری خودرو

تعویض روغن خودرو

روغن موتور اگر مرتب و منظم در فواصل مناسب تعویض شود باعث بالا رفتن طول عمر و کارکرد روان تر خودرو ی شما می شود. که این مورد را تعمیرگاه ها انجام می دهند. البته لازم به ذکر است قبل از اینکه روغن موتور را تعویض کنید، دور واشر را روغن بزنید و بعد فیلتر جدید را نصب کنید.

 

تعویض لنت ترمز

هر 30 کیلومتر باید لنت را تعویض کرد. مشکل پیدا کردن ترمز خطرات جبارن ناپذیری را به همراه دارد.

اگر خودتان می خواهید که تعویض لنت را انجام دهید باید با استفاده از جک چرخ ها را باز کرده و کالیبر ترمز را کاملا جدا کرده و لنت های جدید را دقیق بر سر جای لنت های قدیمی قرار دهید.

 

تعویض شمع ها

هر 50 هزار کیلومتر باید شمع ها را تعویض کنید. و برای این کار باید ابتدا کاپوت خودرو را بالا بدهید و کوئل را باز کنید بعد از آن دنبال شمع ها بگردید و برای باز کردن آن ها نیز می توانید از آچار استفاده کنید.

 

چک کردن باتری

باتری ماشین را خاموش نگذارید یعنی در واقع خودرو را خاموش نگه ندارید، چون عمر باتری کم شده و یا خالی می کند. حتما سطح مایع را در باتری های آبی چک کنید. باتری ماشین قلب خودرو می باشد، پس هنگام انتخاب برای خرید بهترین باطرین ماشین موجود در بازار را انتخاب کنید.

بدنه و کابین

بدنه و کابین نیز مانند موتور خودرو حائز اهمیت است، توصیه می کنیم سالی یکبار خودروی خود را پولیش کرده.

لاستیک و چرخ

آج لاستیک ها را به صورت مداوم بررسی کنید. مخصوصا اگر در جاهای شلوغ و یا جاده های خارج از شهر رفت و آمد دارید. باد لاستیک را ماهانه چک کنید و در صورت امکان به بالانس چرخ ها نیز بپردازید.

 

چند علت روشن شدن چراغ چک

  1. سنسور اکسیژن

اگر سنسور اکسیژن مشکلی پیدا کرد نگران نباشید زیرا با هزینه کم مشکل رفع می شود. از طرفی خراب بودن این سنسور باعث می شود که کامپیوتر مرکزی خودرو  اطلاعات درستی را دریافت نکند.

  1. سنسور جریان هوا

سنسور هوا وظیفه دارد تا مقدار هوای ورودی به موتور را کنترل و اطلاعات لازم را به ecu مخابره کند.

  1. خالی شدن باتری

اگر چراغ چک خودرو شما روشن شد اولین موردی که به ذهنتان می آید چک کردن باتری باشد، وقتی باتری خالی می شود، اتومبیل استارت نمی زند. برای خرید باتری ماشین می توانید اینجا را کلیک کرده

  1. خرابی شمع خودرو

وقتی کوئل خودرو خراب می شود برق به شمع نمی رسد در نتیجه جرقه زنی به درستی انجام نمی شود، در نتیجه چراغ چک روشن می شود.

  1. نشتی خلاء

هر ماشینی چند سیستم خلاء دارد که کار های مختلفی انجام می دهند، اگر خودرو شما هنگام کار درجا زد احتمالا نشتی خلا در سیستم وجود دارد.

 

 

خاموش کردن چراغ چک خودرو

  • رانندگی کوتاه مدت
  • دیاگ زدن
  • روشن و خاموش کردن ماشین
  • قطع و وصل باتری ماشین
  • ۰۰/۰۸/۰۸
  • زهره حبیبی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی