خودرو برقی

خودروی برقی یا خودروی الکتریکی (به انگلیسی: Electric vehicle) به خودرویی گفته می‌شود که از باتری ‌های قابل شارژ به عنوان منبع انرژی، و از موتور الکتریکی به عنوان نیروی محرکه استفاده می‌کند.
اولین خودروهای برقی عملی در دهه ۱۸۸۰ معرفی شدند. تولید این‌گونه خودروها با تولید انبوه خودروهای موتور احتراقی ارزان‌، دچار افت شدید گردید. در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی با وقوع بحران انرژی مجدداً خودروی برقی مورد توجه قرار گرفت ولی این علاقه‌مندی سبب تولید انبوه و ایجاد بازار رقابتی نشد.
از سال ۲۰۰۸ میلادی با توجه به پیشرفت فناوری باطری ماشین ‌ها، نگرانی‌ها در خصوص قیمت نفت و نیاز به کاهش گازهای گلخانه‌ای انقلابی اساسی در تولید خودروهای برقی صورت گرفته‌است.
از مزایای خودروی برقی نسبت به خودروی احتراقی می‌توان به کاهش قابل ملاحظه آلودگی هوای محلیکاهش گازهای گلخانه‌ای و کاهش وابستگی به نفت اشاره کرد. تعداد زیادی از کشورها و دولت‌های مربوطه به منظور ترویج و گسترش بازار خودروهای برقی از انگیزاننده‌های دولتی برای خودروهای برقی استفاده می‌کنند.
در مقایسه با خودروهای احتراق داخلی، خودروهای برقی کم صداتر هستند و هیچ گونه آلودگی خروجی از اگزوز ندارند.

پیوندها
  • ۰
  • ۰

مهمترین دلایل خالی شدن باطری ماشین

خرابی اتصالات یا خوردگی آنها، وجود اشکال در سیستم شارژ باتری و اتصالی در سیم‌کشی از دلایل عمده وجود مشکل در باتری خودرو است. دلایل خالی شدن باتری اتومبیل بسیار زیاد است در ادامه به مهم‌ترین آنها اشاره می‌کنیم.

روشن ماندن چراغ‌های خودرو: اگر در طول شب چراغ‌های اصلی خودرو یا چراغ سقف خودرو روشن مانده باشد باتری خالی می‌شود. البته بیشتر خودروها به سیستمی مجهز هستند که پس از خاموش شدن اتومبیل به طور خودکار چراغ‌ها را خاموش می‌کنند اما اگر در این سیستم اشکالی ایجاد شود چراغ‌ها روشن مانده و باعث خالی شدن باتری خودرو می‌شود.

خرابی و خوردگی اتصالات باتری: انتقال برق از باتری به استارت، دینام و جعبه فیوز بر عهده کابل‌های باتری خودرو است. خوردگی و خرابی در اتصالات باتری باعث تضعیف اتصال برق شده و انتقال جریان کافی به قطعات خودرو را مختل می‌کند. در بسیاری موارد کابل‌های باتری قابل تعمیر نیست اما ممکن است مکانیک متبحر بتواند بخش‌هایی را که دچار خوردگی شده از باتری جدا کند و نیاز به تعویض کلی باتری نباشد.

سولفاته شدن سر باتری: گاز هیدروژن آزادشده از باتری با گردوغبار موجود در هوای اطراف باتری واکنش شیمیایی می‌دهد و رسوباتی در اطراف سر باتری تشکیل می‌شود که به آن سولفاته شدن می‌گویند. سولفاته شدن باتری باعث اختلال در عملکرد سیستم برق خودرو می‌شود و در نتیجه شارژ باتری به خوبی انجام نمی‌شود. در این حالت فشار زیادی به کابل‌ها وارد می‌شود و دچار خوردگی و سوختگی می‌شوند.

در صورت سولفاته شدن باتری و جرم بستن در قسمت سر باتری با دو روش می‌توانید آن را تمیز کنید. در روش اول کمی جوش شیرین را با آب مخلوط کنید و به کمک آن و یک برس سخت و سیمی سر باتری را بشویید تا رسوبات از بین برود. روش دوم استفاده از آب جوش است. در بسیاری از موارد رسوبات به کمک آب جوش و یک برس سخت به خوبی پاک می‌شوند. در حین پاک کردن سر باتری دقت داشته باشید آب به درون باتری نفوذ نکند. پس از پاک کردن سر باتری آنها را خشک و گریس‌کاری کنید.

ضعیف شدن باتری: اگر از باتری به خوبی نگهداری نشده باشد یا مدت زمان زیادی از عمر آن گذشته باشد شارژ خود را به سختی نگه می‌دارد. بنابراین باتری ضعیف در هنگام خاموش بودن خودرو به راحتی در اثر یک مشکل کوچک در سیستم برق خالی می‌شود.

ایراد در سیستم شارژ باتری: ممکن است باتری خودرو در حال روشن بودن موتور خالی شود. در این صورت سیستم دینام و شارژ باتری دچار مشکل شده است. اگر به این مشکل برخورد کردید ابتدا تسمه دینام را بررسی کنید تا از کار کردن دینام مطمئن شوید. اگر تسمه سالم بود باید دینام خودرو را بررسی کرد.

دمای هوا: هوای بسیار سرد یا بسیار گرم عملکرد باتری خودرو را دچار مشکل می‌کند. در زمستان به دلیل کاهش ظرفیت باتری، برق اضافی مصرفی توسط لوازم برقی خودرو و برقی که موتور استارت از باتری می‌گیرد، باتری خودرو دچار مشکل می‌شود. همچنین رانندگی کردن در زمستان به دلیل استفاده بیشتر از چراغ‌های جلو، برف‌پاک‌کن و فن بخاری فشار زیادی را به باتری خودرو وارد می‌کند.

هوای بسیار گرم نیز باعث کاهش عمر مفید باتری خودرو می‌شود. مایع الکترولیت باتری در معرض دمای بالا تبخیر می‌شود و اگر مایع باتری پر نشود باتری دچار آسیب می‌شود.

 

  • ۹۹/۰۱/۲۶
  • زهره حبیبی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی